Slik deaktiverer du Windows 10-oppdateringen permanent

I motsetning til tidligere versjoner av Windows, gir ikke Windows 10 nok kontroll for å installere sikkerhets- og systemoppdateringer. I Windows 10 lastes de kumulative oppdateringene ned automatisk, og det er ingen mulighet for å slå av eller deaktivere dem. Derfor blir brukerne tvunget til å installere nye oppdateringer hver gang de ønsker å starte på nytt eller slå av datamaskinen. Dette er ekstremt irriterende siden Windows fortsetter å laste ned oppdateringer i bakgrunnen selv mens du jobber. Mens de med begrenset Internett-båndbredde og som ikke foretrekker å vente på ubestemt tid på installasjon av oppdateringer, ikke har noe valg heller.

Uansett hva årsaken er, er det sikkert at de fleste vil ha muligheten til å deaktivere oppdateringer i Windows 10. Selv om det er flere løsninger for å stoppe og forhindre at Windows 10 laster ned programvareoppdateringer på egen hånd. Imidlertid er de fleste av dem litt avanserte for en grunnleggende bruker og fungerer ikke på Windows 10 Home. Heldigvis er det en kjekk freeware som lar deg aktivere eller deaktivere automatiske oppdateringer i Windows 10 med bare ett klikk.

Advarsel: Deaktivering av Windows-oppdateringer forhindrer systemet i å motta de nyeste sikkerhetsoppdateringene og gjør det sårbart for potensielle trusler.

Slik slår du av automatiske oppdateringer permanent i Windows 10

Windows Update Blocker" av Sordum er et utmerket verktøy som tilbyr en 1-klikks løsning for å slå av eller på automatiske oppdateringer av Windows 10. Den konfigurerer automatisk systeminnstillingene slik at brukere ikke trenger å manuelt deaktivere Windows-oppdateringstjenester og endre innstillinger i Group Policy Editor. Verktøyet forhindrer også at Windows laster ned oppdateringsassistenten og tvinger versjonsoppgraderinger. Det som er interessant er at det er et bærbart program som ikke krever installasjon.

Windows Update Blocker støtter også Windows 10 Home-utgaven, som ellers begrenser tilgangen til Register og Group Policy Editor. Vi prøvde det på Windows 10 Pro 1803 og verktøyet har blitt testet for å støtte Windows 10 1809 også. La oss nå se hvordan du bruker WUB på Windows 10 for å blokkere oppdateringer.

  1. Last ned Windows Update Blocker. (Størrelse: 421KB)
  2. Pakk ut nedlastningsfilen til ønsket plassering.
  3. Kjør Wub.exe-filen og la programmet gjøre endringer.
  4. For å blokkere automatiske Windows-oppdateringer, velg "Deaktiver tjeneste".
  5. Kryss av for alternativet "Beskytt tjenesteinnstillinger". Dette forhindrer ukontrollerte endringer.
  6. Klikk på "Bruk nå"-knappen.

Det er det! Windows 10 vil ikke kunne hente nye oppdateringer lenger. Det røde krysset i appen indikerer at tjenesten for automatiske oppdateringer er deaktivert. Gå nå til Windows Update i OS-innstillinger, og det vil vise en feilmelding som sier at "Det var noen problemer med å installere oppdateringer...". Du kan bruke det samme verktøyet til å reaktivere Windows-oppdateringstjenesten når som helst du ønsker å oppdatere systemet.

I tillegg til Windows 10, fungerer dette supernyttige verktøyet med Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP (32 og 64-bit). Teamet bak holder også et øye med og oppdaterer verktøyet ofte for å sikre at det fungerer.

Tags: TipsWindows 10