Ingen Android 4.4 KitKat-oppdatering for Galaxy Nexus, hvorfor?

Med lanseringen av Android 4.4 nylig, gjorde Google det klart at Samsung Galaxy Nexus ikke vil få den offisielle Android 4.4 (KitKat)-oppdateringen. Som nevnt av Google, er årsaken til at Galaxy Nexus ikke mottar KitKat-oppdateringen telefonen faller utenfor det 18-måneders oppdateringsvinduet. Selv om andre Nexus-enheter, nemlig Nexus 4, Nexus 7 og Nexus 10, er kvalifisert for KitKat-oppdateringen, og skuffer dermed et flertall av Galaxy Nexus-brukere.

Galaxy Nexus ble lansert for to år siden, og til nå har enheten mottatt alle OTA-oppdateringene, den siste er Android 4.3 Jelly Bean, og dessverre kan det være den siste offisielle oppgraderingen. Nå er det en bekymring for brukere som velger en Nexus-smarttelefon med tanke på at de vil glede seg over alle de smakfulle fremtidige oppdateringene. Imidlertid kan de med litt ekspertise nyte KitKat-smaken på Galaxy Nexus ved å installere Android 4.4 KitKat tilpassede ROM-er, som allerede har begynt å dukke opp, kudos til Android-utviklingsfellesskapet. Disse ROM-ene som er bygget fra Android 4.4-kilden, er for øyeblikket de tidlige byggene og har derfor noen få problemer som animasjon og grafiske feil. Så det er bedre å vente på en stabil hvis du bruker den på din primære telefon.

Hva kan være den virkelige årsaken?

Selv om Android 4.4 fokuserer på å forbedre ytelsen og redusere minnekravene for å kjøre på enheter med så lite som 512 MB RAM. Så hvorfor kan ikke en tilstrekkelig enhet som Galaxy Nexus fullpakket med 1 GB RAM og dual-core CPU kjøre den? Som rapportert av Engadget, TI-prosessoren i Galaxy Nexus kan være årsaken da brikkesettprodusenten Texas Instruments er ute av drift nå og dermed ikke kan gi nødvendig støtte for fremtidige OS-oppgraderinger.

Tags: AndroidGalaxy NexusGoogleNewsROMUpdate