Slik deaktiverer du inkognitomodus i Google Chrome for Android

Hvis du har barn hjemme, bør du følge nøye med på dem, spesielt hvis de er limt til mobiltelefonene dine. Barn bruker vanligvis smarttelefoner til enten å spille spill eller se underholdende videoer, men det stopper dem ikke fra forskjellige andre aktiviteter som å surfe på nettet. Som forelder kan du installere en app for foreldrekontroll eller nettovervåkingsprogramvare for å holde oversikt over barnas nettsurfingaktivitet.

Det er imidlertid ikke den mest praktiske tilnærmingen. De bekymret kan heller velge å blokkere inkognitomodus på Google Chrome for Android. Det er fordi Chromes inkognitomodus lar brukere surfe privat på nettet. Som et resultat blir ikke nettleserloggen, søkeloggen, informasjonskapslene og nettstedsdataene lagret for nettsider som åpnes i inkognitomodus. Kanskje barn som er klar over inkognito aka privat surfing kan bruke den til å se upassende innhold eller noe du ikke vil at de skal få tilgang til.

Android-smarttelefonbrukere kan komme gjennom dette problemet ved å deaktivere Chromes inkognitofunksjon i stedet for å blokkere tilgang eller passordbeskytte Chrome-appen. Selv om barn fortsatt kan slette nettleserloggen når de surfer på Internett gjennom standardmodus, kan du enkelt finne ut om det skjer. Her legger vi vekt på Chrome-nettleseren fordi den er forhåndsinstallert på de fleste Android-enheter, og den kan ikke avinstalleres. Uten videre, la oss se hvordan du blokkerer inkognito-nettleser på Android.

Deaktiver inkognitosurfing i Chrome på Android uten root

For å gjøre det, installer Incoquito fra Google Play. Dette er en gratis app som lar deg blokkere tilgangen til inkognitosurfmodus i Chrome for Android versjon 51.0.2698.0 eller nyere fullstendig. Appen krever varslingstilgang for å fungere. Den kommer med to moduser – hindre at faner åpnes og automatisk lukke faner (når skjermen er slått av eller etter en angitt forsinkelsestid).

Vi foretrekker forhindre-fanene der du også kan vise en popup-melding med egendefinert tekst som vises når du bytter til inkognitomodus eller fane. Det finnes et alternativ for innstillingslås som lar deg angi en pin-lås for å forhindre uautoriserte endringer. Det er også en 1-klikks veksler for å aktivere eller deaktivere Incoquito-funksjonaliteten.

Etter oppsett, når du åpner en ny inkognitofane, vil Chrome ganske enkelt vise en popup-melding (hvis aktivert) og vil ikke bytte til inkognitomodus. Alternativet "Ny inkognitofane" vil imidlertid normalt vises i Chrome.

Merk: Det er tilrådelig å skjule appen eller forhindre at Incoquito avinstalleres for å sikre at den fungerer aktivt. En betalt versjon av appen er også der med tilleggsfunksjoner som avinstallasjonsdeteksjon og forebygging, Android-innstillingsvakt, blokkering av tilgang til YouTube-appen og en overvåkingsmodus.

Tags: AndroidAppsNettleserChromeGoogleInkognitomodusForeldrekontrollTips