Slik slår du av de mest relevante kommentarene på Facebook

F acebook er en enorm sosial medieplattform, og derfor er det ikke overraskende å se spam, hatefulle og respektløse kommentarer på offentlige innlegg. I et forsøk på å gjøre samtaler på offentlige innlegg mer meningsfulle, har Facebook begynt å rangere kommentarer siden de siste månedene. Selskapet har innarbeidet en rekke signaler for å vise kommentarer som er mest relevante for brukerne. Denne endringen gjelder imidlertid kun kommentarer på offentlige innlegg fra profiler og sider med mange følgere.

De fleste relevante kommentarer vises som standard

Mens Facebooks trekk for å vise relevante kommentarer og kvalitetskommentarer gir mening, hater mange brukere denne spesielle funksjonen. Det er fordi Facebook viser de fleste relevante kommentarer som standard på offentlige innlegg som kvalifiserer for kommentarrangering. Dessuten er rangeringen av offentlige kommentarer helt påtvunget, og Facebook gir ingen innstilling for å endre den heller. Derfor, hvis du vil se alle kommentarer eller nyeste kommentarer, må du navigere til toppen og velge innstillingene dine hver gang på hvert enkelt innlegg.

Det er absolutt irriterende å se at sluttbrukere ikke har kontroll over kommentarene de vil se som standard. Heldigvis har en Facebook-profileier eller en sideadministrator muligheten til å aktivere eller deaktivere kommentarrangeringssystemet for sin profil eller side. Ved å gjøre det kan de velge å enten vise de mest relevante kommentarene som standard eller de nyeste kommentarene først.

Uten videre, la oss se hvordan du kan slå av mest relevant på Facebook for profilen din eller siden din. I tillegg, her er hvordan du manuelt kan endre rangeringsrekkefølgen for kommentarer på et offentlig innlegg.

LES OGSÅ: Hvordan bli en toppfan på Facebook

Endring av rekkefølgen på Facebook-kommentarer

Som du kanskje har lagt merke til, er det mest relevante standardvalget for kommentarer på populære offentlige profiler og sider. Du kan imidlertid endre sorteringsrekkefølgen på kommentarer på et innlegg, men du må gjøre det hver gang for å se ufiltrerte kommentarer.

Å gjøre slik, trykk på rullegardinboksen "Mest relevant" øverst i kommentarfeltet.

Her vil du se tre valg – mest relevante, nyeste og alle kommentarer. Velg alternativet du finner passende.

Dessverre er endringen midlertidig, og du vil bli tvunget til å se de mest relevante kommentarene på hver side med mindre sideadministratoren eller profileieren har valgt å vise de nyeste kommentarene som standard.

Slik slår du av mest relevant for profilen din eller siden din

Kommentarrangeringen aktiveres automatisk for alle sider og populære profiler. Det som er bemerkelsesverdig er at man enkelt kan slå av alternativet for kommentarrangering for deres respektive profil eller Facebook-side. Dette vil slå av mest relevant og siden vil vise kommentarer i kronologisk rekkefølge som standard. Følg trinnene nedenfor for å slå av kommentarrangering.

For sider

  1. Gå til Facebook-siden din og klikk på Innstillinger øverst til høyre.
  2. Klikk på Generelt og velg alternativet "Kommentarrangering".
  3. Fjern merket i boksen ved siden av «Se de mest relevante kommentarene som standard».
  4. Klikk på Lagre endringer.

For profiler (på et skrivebord)

  1. Besøk facebook.com og klikk på pil ned øverst til høyre.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Klikk på Offentlige innlegg fra venstre sidefelt.
  4. Klikk på Rediger-knappen ved siden av Kommentarrangering.
  5. Velg Av fra rullegardinboksen.

Bruke Facebook-appen (på mobil)

  1. Åpne appen og gå til Meny-fanen.
  2. Rull ned og naviger til Innstillinger og personvern > Innstillinger.
  3. Trykk på Offentlige innlegg under Personvern.
  4. Slå av bryteren for kommentarrangering nederst.

Vi håper du fant denne artikkelen nyttig. Ikke glem å utforske vår Facebook- og Messenger-seksjon for andre interessante tips og triks.

Tags: FacebookSocial Media Tips