Hva betyr en blå prikk på Facebook Stories og Messenger?

Hvis du er en iPhone- eller Android-telefonbruker, må du sikkert ha lagt merke til de blå prikkene. Disse små blå prikkene har ofte en tendens til å vises på systemapper så vel som brukerinstallerte apper. Kanskje, hvis du er ny på noen av disse mobile OS og lurer på hvorfor det er en blå prikk på telefonen din, trenger du ikke å bekymre deg.

Hvorfor viser apper en blå prikk?

Den blå prikken er faktisk en brukergrensesnittfunksjon lagt til av utviklere for å søke brukerens oppmerksomhet. Det hjelper med å varsle brukere om en ny oppdatering, nytt varsel, en ulest melding eller e-post, eller en ventende forespørsel. Du bør ikke forveksle det med en grønn prikk som indikerer aktiv status til en venn i en chat-app.

Når det er sagt, er den blå prikken ikke begrenset til noen få tjenester eller apper som nylig har blitt oppdatert. Oftest vil smarttelefonbrukere finne en blå prikk på Facebook Stories, Messenger, Instagram, Snapchat, Samsung-kontakter og Android-meldinger. Du kan også se den ved siden av kontaktene dine, e-postene og nylig lagt til klistremerker eller emojier.

I denne artikkelen vil du lære hva en blå prikk betyr på forskjellige tjenester og apper for sosiale medier.

En blå prikk på en Facebook-historie

Når du ser på listen over seere på Facebook-historiene dine, må du ha lagt merke til en blå prikk ved siden av seernes navn.

Den blå prikken ved siden av Facebook-historieviseren representerer en ny visning(er) siden du sist sjekket visningene for den aktuelle historien. Det er en interessant måte å varsle brukere om hvem som nylig har sett historien deres.

I SLEKT: Hvem er de andre seerne på Facebook-historien

I Messenger og meldingsforespørsler

Den blå prikken i Messenger betyr at du har en ulest chat-melding(er) fra en venn eller kontakt. Varslingen går langt når du åpner samtalen og ser meldingen.

I tillegg vil du se en blå prikk ved siden av meldingsforespørsler i Messenger som du ikke har åpnet ennå.

På iPhone-meldinger

En blå prikk i Meldinger-appen på iPhone betyr at du har uleste tekstmeldinger. Prikken vises ved siden av alle meldingene du ikke har lest ennå, og forsvinner når du ser dem.

Ved siden av sendt e-post på iPhone

Det er ganske rart å se blå prikker ved siden av noen av de sendte e-postene i Mail-appen på iPhone. Vel, de dukker opp av en grunn.

Mens en blå prikk i "Innboks" indikerer alle de uleste e-postene. På den annen side representerer iOS alle sendte eller videresendte e-poster som du merker som ulest med en blå prikk. Prikken forsvinner av seg selv når du har lest den sendte e-posten.

LES OGSÅ: Slik slår du av varslingspunkter på Facebook-appen

Ved siden av apper på iPhone og Android

En blå prikk vises ved siden av appikoner på startskjermen for apper som er oppdatert i det siste, men som ikke er åpnet ennå. Så snart du åpner den oppdaterte appen, vises ikke den blå prikken før neste oppdatering. Dessuten kan en blå prikk vises ved siden av nylig installerte apper på Android.

RELATERT: Kan jeg slå av den oransje prikken på iPhone?

På Instagram

I likhet med Facebook Messenger betyr en blå prikk på Instagram at du har uleste DM-er i direktemeldinger. Den blå prikken vil forsvinne når du åpner og leser den aktuelle DM-en.

På Snapchat-filtre

Du må ofte ha sett en blå prikk ved siden av ulike filtre på Snapchat. Prikken indikerer at Snapchat har oppdatert eller lagt til nye filtre som du må prøve ut. Når du prøver det nye filteret, forsvinner den lille blå prikken av seg selv. I tillegg vil du se en blå prikk over "Chat"-ikonet når det er en ulest chat-melding.

På WhatsApp for iPhone

En blå prikk over "Status"-fanen i WhatsApp betyr at det er en statusoppdatering du ikke har sett ennå. Det er verdt å nevne at WhatsApp ikke viser blå prikk for dempet statusoppdateringer.

MERK: Det er ingen måte å slå av eller bli kvitt blå prikker, verken på iOS eller Android.

Vi håper du fant denne artikkelen nyttig.

Tags: AndroidFacebookFacebook StoriesiPhoneMessagesMessenger