Gionee Marathon M5 Plus – første titt og første inntrykk

Marathon M5 Plus er et nytt tillegg til Gionees Marathon-smarttelefonserie, lansert for noen uker tilbake i India. De Marathon-serien har vært svært populær i India, hovedsakelig på grunn av det faktum at alle M-seriens telefoner tar sikte på å levere en ekstremt god batteribackup ved å pakke batterier med høy kapasitet og strømsparende moduser. Med M5 Plus har Gionee oppgradert Marathon-serien med en enhet som overgår både når det gjelder design og maskinvare.

M5 Plus er den beste smarttelefonen i "M-serien" som kommer med nye tillegg, funksjoner og en mye større skjerm for å imøtekomme de ytterste behovene til hyppige pendlere der ute. Vi har brukt dette håndsettet en stund nå, så la oss dele vårt første inntrykk med M5 Plus. Men før det vil vi fremheve de bemerkelsesverdige forbedringene med M5 Plus sammenlignet med forgjengerne.

M5 Plus-høydepunkter –

  • Den første telefonen i Marathon-serien med en fingeravtrykkssensor
  • Gionees første telefon med den nye smilende logoen og merkevaren
  • Først i M-serien med en større 6-tommers skjerm
  • Først i M-serien som har full HD AMOLED-skjerm
  • Inkludering av 2.D buet glass på toppen
  • Den slankeste telefonen i M-serien @8,4 mm

Første titt på M5 Plus –

Design og følelse:

Gionee M5 Plus har en kroppsdesign i helmetall, med en 6-tommers skjerm og et massivt 5020mAh batteri i en ultraslank profil. Førsteklasses design og utseende kan tydelig sees når du holder dette beistet som følger et symmetrisk designspråk. M5 Plus fullpakket med metallisk design har en halvblank finish som føles glatt og heldigvis ikke glatt. Frontpanelet har et 2,5D buet glass som gir bedre grep, skjermen har tynne rammer og et 75,5 % skjerm-til-kroppsforhold for å passe til en stor skjerm i en kompakt formfaktor. Telefonen kommer med en fingeravtrykksensor integrert med den fysiske hjemmeknappen på forsiden med to ikke-bakgrunnsbelyste kapasitive taster og det er en varslings-LED på toppen. Hjem-knappen er ikke så vanskelig å trykke på, og fingeravtrykksensoren fungerer ganske bra med god nøyaktighet.

På høyre side har vi en strømknapp i metall og volumvippe som gir fin taktil tilbakemelding og et spor for microSD-kort for lagringsutvidelse opp til 128 GB. I motsetning til de fleste Android-telefoner som kommer med et hybrid SIM-brett, har M5 Plus separate spor for Dual SIM og microSD-kort som er et pluss. Dual-SIM-skuffen er øverst til venstre som godtar mikro-SIM. Det er en USB Type-C-port på bunnen, mens oversiden ikke har noe over seg. På baksiden er det et 13 MP-kamera, sekundær mikrofon, LED-blits og rett under dem viser den nye Gionee-logoen og merkevaren etterfulgt av en høyttalergrill. Alle disse elementene er sentralt justert og gir dermed et estetisk vakkert symmetrisk utseende til enheten.

Til tross for at den har en enorm skjerm og batteri, er M5 Plus bare 8,4 mm tykk og er ganske lett på 210 g, noe som gjør den behagelig å holde ved moderat bruk. Enheten kan imidlertid være stor og klumpete for personer med mindre hender eller de som ikke er vant til å bruke telefoner i stor skjermstørrelse. Totalt sett er vi imponert over dens konstruksjon og design.

Gionee M5 Plus har en solid byggekvalitet og førsteklasses utseende i en slank profil som lyser opp stilkvotienten din.

Vise:

De 6-tommers Full HD AMOLED-skjerm @368ppi er et av hovedhøydepunktene til M5 Plus, foruten det enorme batteriet og fingeravtrykksensoren. En ting vi virkelig liker med Gionee-smarttelefoner er at de vanligvis kommer med AMOLED-skjerm og M5 Plus er intet mindre enn fantastisk. Dens 6-tommers AMOLED-skjerm er veldig lyssterk og levende med gode visningsvinkler som gjør det til en fornøyelse å se bilder, se filmer og spille spill på den større 6-tommers flotte skjermen. De 2,5 buet glass panelet på toppen forbedrer den generelle berøringsopplevelsen, og heldigvis er skjermen ikke utsatt for fingeravtrykk eller flekker. Det er innstillinger som Adaptiv lysstyrke for å optimalisere lysstyrken og Økonomisk bakgrunnsbelysning for å automatisk justere bakgrunnsbelysningen for å spare strøm.

Den fantastiske 6-tommers skjermen på M5 Plus er en sjarm for de som elsker å se multimedieinnhold og underholdning mens de er på farten, i stedet for å bære et nettbrett. Selv om vi skulle ønske at Gionee inkluderte en "Enhåndsbetjening"-modus som en innstilling på denne enheten som krymper skjermstørrelsen og kommer hendig til tider.

Hardware og software:

M5 Plus drives av en oktakjernerMediatek MT6753 prosessor med Mali-T720MP3 GPU og kjører på Amigo 3.1 UI, basert på Android 5.1 Lollipop. Under panseret er det 3 GB RAM og 64 GB lagringsplass som kan utvides ytterligere opp til 128 GB via microSD-kort. Selv om prosessoren ser svak ut på papiret, yter den ganske bra i daglige oppgaver som involverer surfing, multitasking, spill osv. Spillytelsen ser like bra ut som det ikke var slike etterslep eller oppvarmingsproblemer mens du spilte Freeblade. Vi vil teste den faktiske spillytelsen i vår detaljerte anmeldelse. Håndsettet støtter 4G LTE med VoLTE, CDMA-støtte og USB OTG. Samtalekvaliteten er god og lydutgangen via høyttaleren er ganske høy.

Når det gjelder programvaren, ser det ikke ut til at Amigo 3.1 UI har endret seg mye. Av 60 GB er det 51,8 GB ledig plass og rundt 1,7 GB ledig RAM. Det er mange forhåndsinstallerte apper som følger med telefonen, men heldigvis kan de fleste av dem avinstalleres. Programvaren ser godt optimalisert ut for å levere jevn og forsinkelsesfri ytelse. De Amigo UI tilbyr ekstra funksjoner som fornøyelsespark, Auto Call Record, Mobile Security, Smart Gestures (Smart Dial, Smart Answer, Double Click To Wake), Chameleon, Ami Locker, Child Mode, Super screenshots, Fake Call, etc.

Kamera:

M5 Plus kommer med en 13 MP primærkamera, fasedeteksjonsautofokus, f/2.2 blenderåpning og LED-blits. Den utstående store kameramodulen ser ikke rar ut med tanke på telefonstørrelsen. Kameraet er ikke det viktigste aspektet på denne telefonen, men det gjorde en ganske god jobb med å ta bilder og videoer i vår korte test. Bildene tatt under godt opplyste forhold hadde en anstendig mengde detaljer og riktig mengde fargemetningsnivåer. Det er en Pro-modus for å manuelt justere fokus, lukkerhastighet, ISO, hvitbalanse og eksponering. Et 5 MP-kamera er der på fronten for selfies som støtter videoopptak i 720p. Vi vil dekke kameraet i detalj i vår fulle anmeldelse.

Batteri:

Sist men ikke minst kommer batteriet som er telefonens USP! M5 Plus er fullpakket med en massiv 5020mAh batteri (ikke-avtakbar) med doble ladebrikker for raskere og sikrere lading. Selv om telefonen støtter raskere lading, kommer den med en standard 2A-lader som er litt skuffende. I et par av testene våre varte M5 Plus-batteriet i 30 timer med en skjermtid på 8,5 timer under normal til mye bruk, noe som er ganske imponerende. I tillegg har den smart batterisparemoduser som Eco Mode, Power Saving Mode, Extreme Mode for å forlenge batterilevetiden ytterligere.

Kommer i Champagne Gold og Polar Gold. Innholdet i boksen inkluderer en telefon, gjennomsiktig etui, skjermbeskytter, øretelefoner, Type-C-lader, brukerveiledning og SIM-utkasterverktøy.

Innledende tanker:

Gionee M5 Plus er virkelig et godt tilbud med en solid konstruksjon, førsteklasses design, fantastisk 6-tommers skjerm og et 5020mAh mammutbatteri. Enheten kommer til en premium pris på Rs. 26.999 som er ganske høy med tanke på det konkurransedyktige smarttelefonmarkedet i India. Men samtidig kan vi ikke bedømme enheten bare på grunnlag av spesifikasjoner, da brukeropplevelse er det som betyr mest.

M5 Plus er kanskje et betydelig valg for de som leter etter en enhet som tilbyr en herlig multimedieopplevelse og en lovende batterilevetid mens du reiser. Den medfølgende fingeravtrykksensoren fungerer som en prikken over i-en. Telefonen er tilgjengelig for kjøp online eksklusivt på Flipkart og i butikker offline. Vi vil prøve å dekke andre aspekter av telefonen i vår detaljerte gjennomgang.

Tags: AndroidGioneePhotos